Архимандрит Никанор, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. МНОГО ТЕЖКО

...
Архимандрит Никанор, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. МНОГО ТЕЖКО
Коментари Харесай

Архимандрит Никанор: ПАСЕ призна Руската църква за инструмент на ...

Архимандрит Никанор, Фейсбук. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

МНОГО ТЕЖКО РЕШЕНИЕ ОТНОСНО РПЦ

Неминуемо ще се отрази на избора за нов глава на БПЦ!

ПАСЕ призна Руската православна черква за инструмент на кремълската агитация.

Работата отива натам, че в един миг Московския патриарх Кирил (Гундяев) и други висши функционери на РПЦ Министерство на правосъдието ще бъдат подведени под наказателна отговорност пред светските съдилища за идеологическа поддръжка, опрощение и вдъхновение/благословение на войната на Русия против Украйна.

Това е доста съществено!

След задълбочена полемика на 17 април 2024 година делегатите на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) одобриха резолюция за нуждата от опълчване на тоталитарния режим на Путин и неговата война против демокрацията.

ПАСЕ удостовери, че при Путин Русия се е трансформирала в де-факто тирания и прикани за това:

- публично да се признае нелегитимността на Путин като президент на Руската федерация;

- да се ускори режима на наказания против Русия като държава-спонсор на тероризма, както и против режима на Лукашенко в Беларус;

- да се признае Руската православна черква за инструмент на съветското въздействие и агитация, който няма нищо общо със свободата на религията и изразяването, и да се гледа на патриарх Кирил и съветската православна подчиненост като продължение на неоимперската идеология на „ съветския свят “

Преди да одобри резолюцията, правната комисия на ПАСЕ поддържа две значими ремонти към документа. Съгласно признатите ремонти Асамблеята признава, че режимът на Путин изповядва неоимперската идеология на „ съветския свят “, която Кремъл трансформира в инструмент за разпалване на война. Йерархията на Московската патриаршия пази тази идеология, обявявайки войната против Украйна и „ сатанинския “ Запад за „ свещена война за всички руснаци “. Асамблеята осъжда сходна изразителност и акцентира, че подбуждането към осъществяване на закононарушения на експанзия, геноцид и военни закононарушения единствено по себе си е закононарушение.

Наистина тъпо е, че се стигна и до това.

Аз предупреждавах още от първите дни на войната, че последствията ще са ужасни и пагубни за всички, и че ще се върнем към най-лошите дни на (дано да е само) Студената война.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР